ΤΟ BLOG ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΦΕΝΟΣ ΜΕΝ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΔΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΩΜΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΩ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΘΕΣΑΤΕ. ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΤΟ E MAIL ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ.
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: mgmousellis@gmail.com







Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΕΣΕΙΣ ΡΩΤΑΤΕ, ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ!

Μετά από ερωτήματα συμπολιτών μας διερευνήσαμε  δυο θέματα και σας δίνουμε τις παρακάτω διασταυρωμένες απαντήσεις.

ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΑΞΙ ΠΟΘΙΑΣ

            Μετά την γρήγορη απόφαση της Δημοτικής Αρχής, για κλείσιμο-μπάζωμα των τουαλετών, ακολούθησαν δηλώσεις του διοικούντων, για κατασκευή νέας υπέργειας τουαλέτας. Όντως κατατέθηκε μελέτη κατασκευής νέων τουαλετών από τον Δήμο Καλύμνιων, η οποία όμως δεν εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Μετά απ΄ αυτές τις εξελίξεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι τελικά υπέργειες τουαλέτες δεν μπορούν να κατασκευαστούν.
            Η παρούσα τακτική τείνει πλέον να παγιωθεί, εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Σε κάθε πιεστικό πρόβλημα να λαμβάνει γρήγορες και πολλές φορές αψυχολόγητες αποφάσεις, χωρίς να μελετά όλα τα βήματα και τα εμπόδια που θα συναντήσει για να φτάσει εκεί που θέλει. Βλέπε και άμεση απόφαση για χαρακτηρισμό της πλατειάς σε ζώνη λιμένος, με όλα της τα επακόλουθα.
            Στην προκειμένη περίπτωση, υπήρχε και η λύση αυτές να δοθούν σε ιδιώτη, όπως γίνεται και αλλού και αυτός να αμείβεται από τους πολίτες. Προτιμήθηκε η λύση του "πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι". Τώρα πλέον δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά να δοθεί προς χρήση μια χημική τουαλέτα, μέχρι να δούμε τι θα γίνει την  εν γένει ανάπλαση της πλατείας.


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ

            Μετά από καταγγελίες ιδιωτών, στις αρμόδιες για την αδειοδότηση του υπηρεσίες, απαγορεύτηκε η επαναλειτουργία του. Έγιναν κάποιες ενέργειες βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας του, για να λάβει μια προσωρινή άδεια 1-2 ετών, έως ότου αυτό μετεγκατασταθεί στο Βαθύ, σύμφωνα και με την νέα απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
            Οι μέχρι σήμερα εξελίξεις επί αυτού του θέματος, δεν είναι ευχάριστες για τους δεκάδες μικροπαραγωγούς, γιατί αυτή η προσωρινή άδεια δεν έχει ακόμα δοθεί και δεν ξέρουμε πότε και εάν τελικά δοθεί.
            Πέρα από τις συνεχείς πιέσεις που θα πρέπει να ασκηθούν για παράταση, έστω ενός έτους,  οφείλει η Δημοτική αρχή να ενημερώσει επίσημα τους πολίτες για να ξέρουν τελικά τι να κάνουν, να περιμένουν ή να βρουν άλλο τρόπο.
            Εννοείται βέβαια ότι θα πρέπει άμεσα, αφού πάρθηκε  και η σχετική απόφαση, να ξεκινήσουν τις εργασίες κατασκευής του νέου, στο Βαθύ.




                                                                                                Εμμανουήλ  Γ. Μουσελλής
                                                                                                      Δημοτ. Σύμβουλος

                                                                                                      Δήμου Καλυμνίων            

Δεν υπάρχουν σχόλια: