ΤΟ BLOG ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΦΕΝΟΣ ΜΕΝ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΔΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΩΜΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΩ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΘΕΣΑΤΕ. ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΤΟ E MAIL ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ.
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: mgmousellis@gmail.com







Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΠΟΥ ΠΑΜΕ; ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ, ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ. ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ.ΘΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ?


Συγκλονιστικοί οι αριθμοί μετανάστευσης από Κω & Κάλυμνο για Αυστραλία,800 Κώοι και 2000 Καλύμνιοι έφυγαν τον τελευταίο χρόνο.
Συγκλονιστικοί είναι οι αριθμοί των συμπατριωτών μας από Κω και Κάλυμνο που φεύγουν για Αυστραλία σε αναζήτηση εργασίας είτε σα μεμονωμένα άτομα είτε σαν οικογένειες'' δήλωσε στην ΕΡΑ ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαναπατριζόμενων <ΟΔΥΣΣΕΑΣ> Μιχάλης Παστρικός.''
Από τη Κω το τελευταίο χρόνο 800 περίπου και από τη Κάλυμνο 2.000 συμπολίτες μας αναζητούν μια καλύτερη ζωή στο DARWIN και σε πόλεις της Νότιας Αυστραλίας''υπογραμμίζει ο κ. Παστρικός, ενώ οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας αφορούν κυρίως σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και σε εργατικό σε αγροτοκαλλιέργειες και ορυχεία.
Ο πρόεδρος του συλλόγου εφιστά τη προσοχή των ενδιαφερομένων στις προϋποθέσεις που απαιτούνται αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως 13 συμπατριωτών μας απο Κάλυμνο που ΄ταξίδεψαν στην Αυστραλία με τουριστική visa έχοντάς στις αποσκευές τους αρβύλες μυστρί,κ.α εργαλεία γεγονός που τους στέρησε την άδεια απο τη πρεσβεία για να ταξιδέψουν και επέστρεψαν πίσω.
Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερη ενημέρωση μπορούν να επικοινωνούν με το σύλλογο ,μάλιστα τη Κυριακή πραγματοποιείται και Γενική Συνέλευση στη Μαρίνα της Κω.Για τη Κάλυμνο υπεύθυνη είναι η κα Θέμις Καλικαντζάρου .
kosnews24

«ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ» ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΤΟ Δ.Σ.
Ως νησί με υποστελεχωμένες υπηρεσίες, κινδυνεύει να καταστεί η Κάλυμνος, αφού μετά την μεγάλη υποστελέχωση του Α.Τ. Καλύμνου, το κλείσιμο του Γραφείου Εμπορίας της ΔΕΗ πριν χρόνια, την «μοναξιά» του ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗ, την υποστελέχωση και υποβάθμιση του ΝΑΤ ,την Οδύσσεια του μοναδικού καρδιολόγου στο νοσοκομείο μας, την επαπειλουμένη υποστελέχωση στο Τελωνείο του νησιού μας, το στοιχειωμένο επί σχεδόν 25ετη λειτουργία Γραφείου του ΟΑΕΔ ,σειρά τώρα έχει η μεγάλη συρρίκνωση από 13 σε 4 άτομα ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ προσωπικό στο ΙΚΑ Καλύμνου.

Kalymnians voice

Οι ελληνικές θάλασσες «φτωχότερες σε ψάρια από ό,τι η υπόλοιπη Μεσόγειος». Στη Μεσόγειο, η ψαριά όλο και μικραίνει.
 Οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί ψαριών στη Μεσόγειο απαντώνται σε θαλάσσιες περιοχές της Ισπανίας και της Ιταλίας, ενώ τα νερά της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι σχεδόν νεκρά, αναφέρει διεθνής ερευνητική ομάδα, σε μια μελέτη που έχει σημασία για τη βιωσιμότητα των ιχθυαποθεμάτων.
Οι ερευνητές πέρασαν τρία χρόνια πραγματοποιώντας καταδύσεις και δειγματοληψίες στα νερά του Μαρόκου, της Τυνησίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Στόχος τους ήταν να ποσοτικοποιήσουν την επίδραση που έχουν στα οικοσυστήματα οι προστατευόμενες θαλάσσιες περιοχές, όπου αυτές υπάρχουν.
«Αυτά που βρήκαμε παρουσιάζουν τεράστιες αντιθέσεις. Οι υψηλότερες βιομάζες ιχθύων εντοπίστηκαν σε θαλάσσια καταφύγια έξω από την Ισπανία και την Ιταλία. Δυστυχώς, γύρω από την Ελλάδα και την Τουρκία τα νερά ήταν νεκρά» αναφέρει ο Ενρίκ Σαλά, ερευνητής του National Geographic και επικεφαλής της ομάδας.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική επιθεώρηση PLoS ONE.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι σημαντικότερες απειλές για τα οικοσυστήματα της ανατολικής Μεσογείου είναι η υπεραλίευση, η καταστροφή των ενδιαιτημάτων, η ρύπανση, η άνοδος της επιφανειακής θερμοκρασίας λόγω της κλιματικής αλλαγής, καθώς και τα περίπου 600 είδη που έχουν εισβάλει από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ.
Ένας άλλος παράγοντας που βρέθηκε να επηρεάζει την υγεία των πληθυσμών ήταν τα φύκη, τα οποία προσφέρουν τροφή στα ψάρια. Στην Τουρκία, για παράδειγμα, δύο ξενικά είδη ψαριών που τρέφονται με φύκια (Siganus luridus και S. rivulatus) έχουν απονεκρώσει μεγάλες εκτάσεις του βυθού.
Και όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, η υγεία των φυκών καθορίζει την ταχύτητα με την οποία ανακάμπτουν τα ιχθυαποθέματα όταν δημιουργείται ένα θαλάσσιο καταφύγιο.
Παρόλα αυτά, ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης για τη βιομάζα των ιχθύων σε οποιαδήποτε περιοχή ήταν το επίπεδο νομικής προστασίας.
Στις προστατευόμενες περιοχές, διαπιστώνει η μελέτη, οι πληθυσμοί των ψαριών ανακάμπτουν από την υπεραλίευση και φτάνουν σε επίπεδα δέκα φορές υψηλότερα σε σχέση με περιοχές όπου δραστηριοποιείται η αλιευτική βιομηχανία.
Αυτό πάντως ισχύει μόνο στα θαλάσσια καταφύγια όπου απαγορεύεται κάθε μορφή αλιείας, και όχι σε «προστατευόμενες» περιοχές όπου επιτρέπονται ορισμένες αλιευτικές δραστηριότητες.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, ο καθορισμός νέων προστατευόμενων περιοχών έχει κρίσιμη σημασία για τη βιωσιμότητα της αλιείας.
ΑΡΓΩ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: